자료실

[영문] NORTH KOREA: THE CRUMBLING STATE OF HEALTH CARE IN NORTH KOREA

Nearly one million people died when famine hit the Democratic People’s Republic of Korea (North Korea) in the early 1990s. Today, food shortages and a broader economic crisis continue. The government’s delayed and inadequate response to the food crisis has had a devastating impact on the health of the population. In this report, Amnesty International documents how widespread and chronic malnutrition has triggered epidemics and illnesses related to poor diet. The government must take urgent steps to address food shortages and the crumbling health care system.

분류보고서
문서번호ASA 24/001/2010
발행일2010-07-15
국제앰네스티 편지쓰기 캠페인: Write For Rights

앰네스티의 다양한 자료를 통해 인권을 쉽게 이해하고 인권활동에 함께해요.

당신의 관심은 우리가 행동할 수 있는 힘입니다.
이름과 이메일 남기고 앰네스티 뉴스레터를 받아보세요!